Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κωδικός: {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Δυνατότητα άτοκων δόσεων για αγορές άνω των 350 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2109620416
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Ηλιακός Θερμοσίφωνας – Ο σύμμαχος στην εξοικονόμησ

Ηλιακός Θερμοσίφωνας – Ο σύμμαχος στην εξοικονόμηση ενέργειας

 

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις αγοράς για τον εξοπλισμό ενός κτιρίου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια, η εξοικονόμηση χρημάτων. Το ζεστό νερό είναι απαραίτητο για κάθε νοικοκυριό, καθώς το χρειαζόμαστε για να κάνουμε μπάνιο αλλά και για το πλύσιμο των πιάτων. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι η πλέον κατάλληλη λύση για να το επιτύχουμε, χωρίς ιδιαίτερες δαπάνες.

Η Ελλάδα, ως μεσογειακή χώρα, έχει την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια σε όλη την Ευρώπη. Η ηλιοφάνεια διαρκεί αρκετά κι έτσι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τελευταίας γενιάς μπορούν να θερμάνουν επαρκείς ποσότητες νερού, για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός νοικοκυριού (αρκούν περίπου 4 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα) και λειτουργούν κανονικά ακόμα και σε μέρες με συννεφιά.

Ας δούμε κάποια κύρια πλεονεκτήματα εγκατάστασης ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

 

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας αποτελεί μια από τις πιο ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας. Υπολογίζεται πως για την θέρμανση του νερού, ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας καταναλώνει ένα 10-15% της ημερήσιας ενέργειας ενός νοικοκυριού. Αντίθετα, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί ένα σύστημα που βασίζεται ολότελα στην ηλιακή ενέργεια και δεν επιβαρύνει την κατανάλωση ρεύματος στο χώρο μας. Με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορούμε να επιτύχουμε έως και 80% σε εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν εκπέμπουν καθόλου διοξείδιο του άνθρακα, κάνοντάς τους έτσι μια φιλική λύση προς το περιβάλλον. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά της Ένωσης Βιομηχάνων Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), το σύνολο τον εγκατεστημένων ηλιακών στην Ελλάδα αποτρέπουν την εκπομπή 2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ενώ πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και 240.000 (περίπου) τόνοι πετρελαίου σπαταλούνται μόνο για να ζεστάνουμε το νερό στα κτίριά μας!

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Όπως προαναφέρθηκε, με την χρήση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η κατανάλωση και ως αποτέλεσμα, ο λογαριασμός ρεύματος κάθε μήνα. Η εξοικονόμηση χρημάτων ξεκινά κιόλας από την πρώτη μέρα εγκατάστασης. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου σε μεγάλο ποσοστό οι μέρες είναι ηλιόλουστες, για μια τετραμελής οικογένεια ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα κάνει απόσβεση χρημάτων σε περίπου 2 έως 3 χρόνια. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν διάρκεια ζωής έως και 15 χρόνια και η συντήρηση τους απαιτεί ελάχιστα χρήματα. Τέλος, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή και με τακτική συντήρηση, ο χρόνος ζωής μπορεί να φτάσει έως και τα 25 χρόνια.

 

Εγκατάσταση & Συντήρηση

Η εγκατάσταση και τοποθέτηση ενός ηλιακού συστήματος είναι σχετικά μια απλή διαδικασία. Σε κάθε σας αγορά, παρέχονται μαζί οι απαραίτητες οδηγίες για την συναρμολόγηση της βάσης, των συλλεκτών καθώς και του μπόιλερ. Πρέπει όμως να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση και να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες. Συστήνεται η πραγματοποίηση service κάθε περίπου 2 χρόνια για αλλαγή του ανοδίου, συμπλήρωση του αντιψυκτικού υγρού, και επιπλέον καθαρισμός του εσωτερικού του δοχείου από συσσωρευμένα άλατα και μικρόβια. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείτε και πάλι χρήματα καθώς διασφαλίζεται η απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα και επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής του.

Στα καταστήματα μας μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και να επιλέξετε αυτόν που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες!!

 

 

Σχετικά προϊόντα