Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κωδικός: {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Δυνατότητα άτοκων δόσεων για αγορές άνω των 350 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2109620416
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο απορροφητήρα για τη

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο απορροφητήρα για την κουζίνα σας


Για κάθε νοικοκυριό, το μαγείρεμα αποτελεί μια καθημερινή διαδικασία. Μαγείρεμα σημαίνει υπέροχες μυρωδιές στην κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα και ζέστη, ατμοί και λίπη που μπορούν να φθείρουν τα ντουλάπια και τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας. Μία από τις πιο σημαντικές οικιακές συσκευές για την αντιμετώπιση τους είναι ο απορροφητήρας. Ένας καλός απορροφητήρας έχει την δυνατότητα να απορροφήσει όλους τους ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα χωρίς όμως να είναι θορυβώδης ή ενοχλητικός. Πρέπει όμως, πριν προχωρήσουμε στην αγορά του, να γνωρίζουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά.

 

Ισχύς απορροφητήρα & μέγεθος
 

Για να βρούμε ποια θα να είναι η ισχύς του απορροφητήρα που χρειαζόμαστε, θα πρέπει να γνωρίζουμε τον όγκο του χώρου σε κυβικά μέτρα και να τον πολλαπλασιάσουμε x10 [ένας αποτελεσματικός απορροφητήρας πρέπει να αλλάζει τον αέρα της κουζίνας τουλάχιστον 10 φορές την ώρα]. Για παράδειγμα, αν η κουζίνα έχει διαστάσεις 8x4x2,5m (μήκος/πλάτος/ύψος) τότε τα τετραγωνικά μέτρα θα είναι 80m³. Αυτό σημαίνει πως για τον συγκεκριμένο χώρο χρειαζόμαστε απορροφητήρα με ελάχιστη απορροφητικότητα 800m³ . Ακόμα, θα πρέπει να επιλέξουμε έναν απορροφητήρα ο οποίος να καλύπτει όλες τις εστίες της κουζίνας. Ένας τρόπος, λοιπόν, να βρούμε το μέγεθος που μας ταιριάζει, είναι να διαλέξουμε έναν απορροφητήρα με πλάτος ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό της κουζίνας.

 

 

Λειτουργίες απορρόφησης
 

Αφού βρούμε την σωστή ισχύς του απορροφητήρα, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε ανάμεσα σε απορροφητήρα αναρρόφησης ή ανακύκλωσης του αέρα. Ένας απορροφητήρας αναρρόφησης απορροφά τον αέρα οποίος εξάγεται μέσω ενός σωλήνα εκτός της κουζίνας, ενώ ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης αέρα απορροφά τον αέρα αλλά τον επιστρέφει στον χώρο -φιλτραρισμένο- μέσω φίλτρων ενεργού άνθρακα. Ο αέρας που διοχετεύεται «παγιδεύει» τις ανεπιθύμητες ουσίες και εκπέμπει στην κουζίνα καθαρό αέρα.

Σε περίπτωση που στην κουζίνα σας δεν υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης αγωγού εξαγωγής του αέρα, τότε η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης αέρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, προτιμήστε έναν απορροφητήρα με λειτουργία αναρρόφησης του αέρα.  Κατά κύριο λόγο, ένα τεράστιο ποσοστό καταναλωτών επιλέγει έναν απορροφητήρα με αναρρόφηση αέρα καθώς καθαρίζει εντελώς την ατμόσφαιρα της κουζίνας.

 

Θόρυβος
 

Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο θόρυβο παράγει ένας απορροφητήρας. Όταν μαγειρεύουμε, δεν θέλουμε να έναν εκκωφαντικό θόρυβο που θα μας «χαλάσει» το μαγείρεμα. Για αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε έναν απορροφητήρα ο οποίος δεν θα είναι ενοχλητικός. Τα επίπεδα θορύβου που παράγει ένας απορροφητήρας μετριούνται σε ντεσιμπέλ (DB). Ένας απορροφητήρας κάτω των 65DB θεωρείται σχετικά αθόρυβος και είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας. Μπορείτε να δείτε το επίπεδο θορύβου σε όλους μας τους απορροφητήρες κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του απορροφητήρα που σας ενδιαφέρει.

 

Τύποι Απορροφητήρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι απορροφητήρα, με τους πιο δημοφιλείς να είναι οι συρόμενοι ή ως γνωστόν, συρταρωτοί. Είναι οικονομικοί και αρκετά μινιμαλιστικοί για εσάς που θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα. Αντίθετα, εφόσον διατίθεται ο χώρος στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν απορροφητήρα-καμινάδα που αποτελεί μία καταπληκτική ιδέα για να αναδείξετε τον χώρο της κουζίνας. Όμως, προτείνουμε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο απορροφητήρα για τον χώρα σας.

 



Η εταιρία ΣΚΡΕΚΗΣ είναι κοντά σας και στην επιλογή απορροφητήρα. Επιλέξτε μέσα από μια τεράστια γκάμα προϊόντων και για οτιδήποτε χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

Σχετικά προϊόντα