Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Κωδικός: {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Δυνατότητα άτοκων δόσεων για αγορές άνω των 350 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 2109620416
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Εξοικονομώ-αυτονομώ!!!

Εξοικονομώ-αυτονομώ!!!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ

 

Πρόγραμμα αναβάθμισης κατοικιών επιχορήγησης έως 85%

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι υποβολές αιτήσεων για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ», σε διακριτές χρονικά ημερομηνίες ανά Περιφέρεια. Το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών, που διαδέχεται τα προγράμματα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», με ενισχυμένο προϋπολογισμό και αυξημένα ποσοστά επιχορηγήσης και διευρυμένο εύρος επιλέξιμων παρεμβάσεων με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» είναι ένα πρόγραμμα, που στοχεύει πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αυτονομία των νοικοκυριών, με νέα κίνητρα και παρεμβάσεις που ενθαρρύνουν την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενεργείας και την εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής ή επικαρπίας) και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Προγράμματος.

Η επιχορήγηση του Προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2019.

Μία κατοικία (μονοκατοικία, πολυκατοικία ή μεμονωμένο διαμέρισμα), προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

 • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πιο πρόσφατης (πριν την υποβολή της αίτησης) εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), του προσώπου που τη χρησιμοποιεί.
 • Υφίσταται νόμιμα. Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης της κατοικίας δε διαθέτει οικοδομική άδεια ή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην τρέχουσα κατάσταση της κατοικίας, θα πρέπει να προσκομισθεί σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι η εν λόγω κατοικία υφίσταται νόμιμα.
 • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), το οποίο έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 (27.11.2017 η ημερομηνία ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης βάσει του ΚΕνΑΚ που έχει εγκριθεί με την απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ. 178581/30.06.2017, ΦΕΚ Β’ 2367/12.07.2017) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
 • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 

Ποσοστό επιχορήγησης με εισοδηματικά κριτήρια

Οι εισοδηματικές κατηγορίες στις οποίες οι αιτούντες (ωφελούμενοι του Προγράμματος) κατατάσσονται και λαμβάνουν επιχορήγηση είναι:

 

 

Επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος ¨εξοικονομώ αυτονομω¨

Δαπάνες που μπορούν να επιδοτηθούν από το Πρόγραμμα βάσει υπόδειξης Ενεργειακού Επιθεωρητή και η εταιρεία μας μπορεί να σας δώσει ολοκληρωμένες λύσεις είναι οι παρακάτω:

 • Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης – ψύξης
 • Σύστημα Ζεστού Νερού Χρήσης με χρήση ανανεώσιμης πηγή ενέργειας.
 • Παρεμβάσεις Ενεργειακής αυτονομίας (Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ανάγκες net metering).
 •  Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε οικιακό περιβάλλον
 • Παρεμβάσεις Έξυπνων Συστημάτων (Smart Home)
 1. Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλουν στην εξοικονόμησης ενέργειας:
 2.  Έξυπνου φωτισμού (π.χ. έξυπνες πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED)
 3.  Έξυπνης διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ. έξυπνοι θερμοστάτες)
 4. Απομακρυσμένου Ελέγχου (π.χ. έξυπνοι αισθητήρες διαρροής, υγρασίας κλπ)
 • Λοιπές Επιλέξιμες Κοινόχρηστες Παρεμβάσεις (Πολυκατοικίες)
 1.  Για αναβάθμιση ανελκυστήρα, υποχρεωτική εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.
 2. Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού

  – Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. LED)

  – Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης, αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου κ.α.

  – Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης

Τέλος το πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιευθεί ο τελικός οδηγός σε ΦΕΚ τις προσεχείς μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ-αυτονομώ η ομάδα μας είναι εδώ να σας εξυπηρετήσει στο info@skrekis.gr με θέμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ”.

Σχετικά προϊόντα