My cart

Your cart is empty.
Code: {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Possibility of interest-free installments for purchases over 350€
TOTAL: {{order.final_cost}}
Secure Transactions
Ηλεκτρικό Τζάκι – Η καινοτομία στην σύγχρονη αισθη

Ηλεκτρικό Τζάκι – Η καινοτομία στην σύγχρονη αισθητική


Ένα από τα ομορφότερα σημεία μέσα σε ένα σπίτι είναι ο χώρος που βρίσκεται το τζάκι. Με την πιο σύνηθες τοποθέτησή του στο σαλόνι, το τζάκι επιδεικνύει την πολυτέλεια και την θαλπωρή στο δωμάτιο που βρίσκεται.
Όμως, για την εγκατάσταση ενός τζακιού είναι απαραίτητο να υπάρχουν και τα ανάλογα θεμέλια : πρέπει να προϋπάρχει καμινάδα και εσοχή για την εγκατάσταση του τζακιού. Μια σύγχρονη λύση για αυτούς που θέλουν την αίσθηση της ζεστασίας στο χώρο αλλά δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για την τοποθέτηση ενός συμβατικού τζακιού, είναι το ηλεκτρικό τζάκι.
Σε αντίθεση με το παραδοσιακό, το ηλεκτρικό τζάκι υπερέχει σε πολλούς τομείς, τόσο στην αισθητική, όσο και στην λειτουργικότητα του ως μέσο θέρμανσης.


Ευέλικτη Τοποθέτηση
 

Όπως αναφέραμε, η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού τζακιού διαφέρει αρκετά σε σχέση με (την εγκατάσταση) ενός συμβατικού. Καθώς το ηλεκτρικό τζάκι χρειάζεται μόνο μια πρίζα για την λειτουργία του, δεν απαιτείται ειδική κατασκευή στον χώρο. Μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σε οποιοδήποτε δωμάτιο, στο δάπεδο ή τον τοίχο ή ακόμα και στο ήδη υπάρχουν τζάκι. Η ευελιξία του αυτή το κάνει πολύ πιο οικονομικό στην επιλογή και αγορά του σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό τζάκι. Τέλος, η απλότητα στη σύνδεση του μας δίνει την επιλογή να το μεταφέρουμε σε άλλο χώρο ή ακόμα και σε άλλο σπίτι, σε περίπτωση μετακόμισης.

 

 

Ατμόσφαιρα

Ένα από τα μειονεκτήματα του παραδοσιακού τζακιού είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την καύση του ξύλου. Κατά την καύση του, το ξύλο παράγει σημαντικά ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα, οξείδιού του αζώτου, πτητικούς υδρογονάνθρακες και αιωρούμενα σωματίδια. Επιπρόσθετα, η καύση του ξύλου μπορεί να δημιουργήσει καπνό και ανεπιθύμητες μυρωδιές μέσα στο σπίτι. Όλα αυτά είναι υπεύθυνα για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτι το οποίο συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε. Σε αντίθεση, το ηλεκτρικό τζάκι το οποίο χρειάζεται απλώς ηλεκτρικό ρεύμα για την λειτουργία του, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δημιουργεί μια καθαρή ατμόσφαιρα στο χώρο μας. 

 

Αισθητική

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, είναι για να δημιουργήσετε «ατμόσφαιρα» στο δωμάτιο που επιθυμείτε. Το ηλεκτρικό τζάκι είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε εποχή, καθώς έχετε την δυνατότητα να τα ανάψετε, χωρίς όμως την παροχή θέρμανσης. Έτσι, εφόσον το επιθυμείτε, είναι δυνατή η λειτουργία τους και το καλοκαίρι. Ακόμα, τα ηλεκτρικά τζάκια υψηλής ποιότητας διαθέτουν εντυπωσιακή εικονική φλόγα που μοιάζει πολύ με την πραγματική.  Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παραδοσιακά, καθώς μέσω της τεχνολογίας 3D, δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για εσάς και τους καλεσμένους σας. Τέλος, τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν με τηλεχειρισμό – έχετε την ευελιξία να τα ανοίξετε και να τα ρυθμίσετε με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Οικονομία


Κατά την περίοδο του χειμώνα όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, το τζάκι θεωρείται μία από τις καλύτερες λύσεις θέρμανσης. Όμως, η χρήση του απαιτεί να αποθηκεύσουμε μεγάλες ποσότητες ξύλου ώστε να υπάρχει απόθεμα για όλους τους κρύους μήνες του έτους. Πολλές φορές η αγορά των ξύλων δεν είναι και η πιο οικονομική λύση. Από την αγορά μέχρι και την αποθήκευση του, το να αγοράσει κάποιος μεγάλες ποσότητες δεν είναι μία απλή διαδικασία. Αντίθετα, τα ηλεκτρικά τζάκια είναι πολύ πιο οικονομικά και εύκολα στη χρήση. Με την επιλογή της θέρμανσης (με αντίσταση 1-2KW) και με ενσωματωμένο θερμοστάτη, η κατανάλωση τους είναι ελάχιστη.


 

Θέρμανση


Στα πλαίσια της θέρμανσης, το ηλεκτρικό τζάκι υπερέχει έναντι ενός συμβατικού τζακιού. Σύμφωνα με μελέτες, έχουν απόδοση περίπου 15% καθώς ένα μεγάλο ποσοστό θέρμανσης χάνεται μέσω της καμινάδας ή λόγο ενός ανοιχτού παραθύρου που έχουμε αφήσει ανοιχτό για την ανανέωση του αέρα.  Από την άλλη, τα ηλεκτρικά τζάκια έχουν 100% απόδοση και είναι ικανά να θερμάνουν χώρους μέχρι και 40τ.μ. Αυτό μας δίνει την επιλογή να τα χρησιμοποιήσουμε ως την μόνιμη θέρμανση σε έναν χώρο ή την συμπληρωματική σε ένα μεγαλύτερο δωμάτιο.

 

 

Στα καταστήματα μας θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας, μεταμορφώστε τώρα το χώρο σας σε χώρο υψηλής αισθητικής.

 

 

Related products