My cart

Your cart is empty.
Code: {{ item.code }}
{{key}}: {{value}}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Possibility of interest-free installments for purchases over 350€
TOTAL: {{order.final_cost}}
Secure Transactions
Ηλεκτροκίνηση- Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ηλεκτροκίνηση- Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων και των μπαταριών αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Μόνο την τελευταία πενταετία οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τριπλασιάστηκαν, πλησιάζοντας το 4,5% της συνολικής αγοράς.

Η τάση αυτή δημιουργεί νέες ανάγκες για αύξηση των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Η επένδυση σε εγκατάσταση σταθμών φόρτισης, αποφέρει μια υπεραξία, στις κατοικίες που είναι προς πώληση και ενοικίαση, σε επαγγελματικούς χώρους που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε ξενοδοχειακές μονάδες  και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καλύπτοντας τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της ηλεκτροκίνησης.

Όσο εξελίσσονται τα ηλεκτρικά οχήματα, η τεχνολογία καθιστά τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων εκτός από προσιτή και μια εξαιρετικά απλή και εύκολη διαδικασία. Ουσιαστικά δεν  χρειάζεται ένα πρατήριο καυσίμων, αλλά μπορείς να φορτίσεις την μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου σχεδόν παντού:

  • στο σπίτι σε μια οικιακή πρίζα σούκο, σε ένα Wallbox,
  • σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης ή
  • σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

 

είναι τόσο απλό όσο η φόρτιση ενός Smartphone.

 

Η ταχύτητα φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες:

  • Την χωρητικότητα της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η μπαταρία, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε για να φορτιστεί.
  • Την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος, ο εσωτερικός φορτιστής του ηλεκτρικού οχήματος προσδιορίζει την μέγιστη ταχύτητα φόρτισης που υποστηρίζεται από το όχημα.
  • Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζεται από τον πάροχό σας και τις εγκατεστημένες καλωδιώσεις.
  • Τον τρόπο φόρτισης

 

Είδη Φόρτισης

      

Η φόρτιση του οχήματος μπορεί να γίνει από μια απλή πρίζα σούκο με το καλώδιο φόρτισης αυτοκινήτου (Mode 2), πρέπει όμως να διαθέτει κάποιες προδιαγραφές (π.χ. ξεχωριστή γραμμή με δική της ασφάλεια στον πίνακα). Στην περίπτωση φόρτισης του αυτοκινήτου σε μια οικιακής πρίζας σούκο, μια πλήρης επαναφόρτιση άδειας μπαταρίας από μια συνηθισμένη μονοφασική παροχή, απαιτεί μεγάλη διάρκεια από 9 έως 11 ή και περισσότερες ώρες αναλόγως και του τύπου του αυτοκινήτου και της χωρητικότητας των μπαταριών του.

 

Η φόρτιση του οχήματος μπορεί να γίνει με πρίζα σούκο ενισχυμένη που επιτρέπει την αποδέσμευση μέγιστης ισχύος εξασφαλίζοντας ταχεία και ασφαλή φόρτιση σε Mode 2.

Με ισχύ στα 3,2kW μονοφασική, είναι ιδανική για φόρτιση σε αυτόνομη θέση στάθμευσης, με καπάκι που κλειδώνει και μοναδικό σετ κλειδιών για φόρτιση σε κοινόχρηστους χώρους στάθμευσης. Μια πλήρης επαναφόρτιση άδειας μπαταρίας διαρκεί περίπου 6 ώρες με φις ειδικό Green'Up, και τις διπλάσιες ώρες χωρίς φις ειδικό.

 

green up  

 

 

 

 

 

 

Η φόρτιση του οχήματος μπορεί να γίνει με τη χρήση μιας ειδικής συσκευής φόρτισης AC (Wallbox) με ισχύ από 3,7kw έως 22kw.

 Μια πλήρης επαναφόρτιση άδειας μπαταρίας μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο από 3,5 έως 7 ώρες αναλόγως του τύπου του αυτοκινήτου. Το Wallbox είναι ένα κουτί υψηλής φόρτισης που εγκαθίσταται στον τοίχο του σπιτιού σας ή είναι αυτοστήρικτο σε βάση και φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα σε Mode 2 & Mode 3. Oι wallbox φορτιστές είναι η κατάλληλη λύση για κατοικίες, κοινόχρηστα γκαράζ πολυκατοικιών, parking ιδιωτικών εταιρειών, Χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης (εμπορικά κέντρα,  χώροι εστίασης), ξενοδοχεία και χώρους όπου υπάρχει σχετικά μακρόχρονη διαμονή, ακόμα και ολονύχτια.

Διατίθενται σε διαφορεις εκδόσεις ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τους και την ονομαστική τους ισχύ (π.χ. διαχείριση μέσω εφαρμογής, RFID διαχείριση πρόσβασης)

 

 

Η φόρτιση του οχήματος μπορεί να γίνει με τη χρήση ταχυφορτιστη DC και η ισχύ τους να φτάσει έως 350 Κw. Στους σταθμούς ταχυφόρτισης μια πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να διαρκέσει από 30΄έως 60΄ ανάλογα και με τον τύπο του οχήματος, τη χωρητικότητα των μπαταριών του και την εξωτερική θερμοκρασία. Προϋπόθεση της ταχυφόρτισης είναι η ύπαρξη αντίστοιχης δυνατότητας του οχήματος. Διατίθενται σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τους και την ονομαστική τους ισχύ (π.χ. με οθόνη αφής για εύκολο χειρισμό, γραφική απεικόνιση της κατάστασης και της πορείας φόρτισης. χρέωση της ενέργειας φόρτισης μέσω RFID, POS)

 

Τέλος η φόρτιση βαρέων οχημάτων όπως ηλεκτρικών λεωφορείων και φορτηγών γινονται σε ειδικούς μεγάλους σταθμούς φόρτισης  DC με ισχύ έως και 600Kw. Mε δυνατότητα ολονύχτιας φόρτισης ή κατά τη στάση σε 3-6 λεπτά. Πλέον 'ολο και περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, επιλέγουν τη λύση των ηλεκτρικών λεωφορείων για τις δημόσιες μετακινήσεις τους.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τον εκτιμώμενο χρόνο πλήρης φόρτισης αυτοκινήτου ανά μοντέλο.

 

Στην εταιρεία μας θα βρείτε το σύνολο των λύσεων ηλεκτρικής φόρτισης από όλους τους επώνυμους προμηθευτές ηλεκτρολογικού υλικού. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε.

 

 

 

Related products